Monday, August 18, 2014

Camper trip: Polen, onverwacht feest

Chojnice,  Daarbij in de buurt,  daar zouden camperplaatsen zijn.  Een gat met vakantie huisje voor de polen,  aan  het  meer.  Heel  geweldig.  We  waren aan het zoeken toen een jongeman zwaaide: kom  hier.  Wij dachten dat is de camping dus.  Nee hoor  maar we werden  uitgenodigd daar te blijven staan.
Jonge mensen,  een groep van  ca  20, komen daar elk jaar bij elkaar.  Ze  wonen overal,  Engeland,  Nederland,  hamburg,  polen.  Het werden geweldige gesprekken met veel wodka  ea.  Een gaaf onverwacht feest.
Een stuk of 10 van de jongeren waren die avond het afscheid van hun vakantie aan het vieren. De een sprak alleen pools, de ander een beetje Duits en weer anderen een beetje Engels.
De zwaaiende jongeman bleek in Nederland te werken, in Limburg, op een sony, geloof ik of apple...., klantenservice en met een salaris in de buurt van 1000 euro voelde hij zich te rijk en denk ik  dat hij toch nog een beetje onderbetaald is misschien. Heimwee naar Polen had hij wel als hij langere tijd in Nederland is, en Nederlandse vrienden heeft hij er maar 1, maar ja in Polen kun je helemaal niets verdienen. Super aardig, al deze jongelui, en wij maar klagen over de polen die hier komen werken en dan banen invullen. Maar ja geen Nederlander werkt voor hetzelfde salaris.


No comments:

Post a Comment